Az oldal legjobban Edge, Chrome vagy Safari felületen működik.

VIKTORIABOLLA BOUTIQUE Nyitvatartás: kedd-péntek 12.00-18.00

Foglalj időpontot a VB Beauty szalonba!

VAN NEKÜNK EGY BÜSZKESÉG FALUNK A SHOWROOMBAN,

ahol folyamatosan gyűjtjük a Tőletek érkezett visszajelzéseket. Ezek a kézzel írt kis kártyácskák nem egyszer csaltak Viki szemébe könnyeket, hiszen elmondhatatlan érzés elolvasni azt a sok kedves dolgot, amit írtok. Mostantól pedig ide is igyekszünk mindig feltölteni őket, hogy Ti is lássátok milyen csodás közösségünk is van!

IMG_0780 másolat.JPG
IMG_0786.JPG
IMG_0792.JPG
IMG_0810.JPG
IMG_0794.JPG
IMG_0784.JPG
IMG_0793.JPG
IMG_0785.JPG
IMG_0777.JPG
IMG_0781.JPG
IMG_0783.JPG
IMG_0782.JPG
IMG_0779.JPG
IMG_0811.JPG
IMG_0800.JPG
IMG_0808.JPG
IMG_0801.JPG
IMG_0809.JPG
IMG_0806.JPG
IMG_0811.JPG
IMG_0807.JPG

SZÁLLÍTÁS

MENNYI IDŐ ALATT ÉRKEZIK MEG A RENDELÉSEM?

Fizetéstől számítva általában 3-4 napon alatt érkezik meg Magyarország területén belül a csomagod! Ez alól a kollekciók indulása utáni 1 hét kivétel, ilyenkor a nagy mennyiségű rendelés miatt, a csomagok kiszállítása több időt vehet igénybe! A csomagokat a GLS szállítja házhoz, így a feladást követően általában 24 órán belül Nálad lesz a rendelésed - Magyarország területén belül!

MENNYIBE KERÜL A POSTAKÖLTSÉG ÉS KIVEL SZÁLLÍTOTOK?

GLS futárszolgálattal küldjük a csomagokat. Magyarországon belül egységesen 1500 forint a szállítási költség, 60.000 Ft értékű vásárlás esetén pedig ingyenes. Külföldi szállítás esetén jelenleg Európán belül mindenhova szállítunk, azonban sokszor a GLS partnercége viszi a külföldi csomagokat. A díjazás országonként ez esetben eltérő. Szomszédos országokba 3500 Ft, azon túl 4500 és 7500 Ft között mozog a szállítás díja.

SZEMÉLYES ÁTVÉTELLEL RENDELTEM. MIKOR ÉS HOVA MEHETEK A CSOMAGOMÉRT?

A személyes átvételre a showroomban vagy Keszthelyen az irodában van lehetőséged, nyitvatartási időben, a rendelés leadásának napjától számított általában 3. naptól. De, amint csomagod összekészítettük, a rendszer automatikus emailben értesít!

A showroom címe: Budapest 1024 Keleti Károly utca 17 utcafront
Showroom nyitvatartás:
Csütörtök: 9.30 - 15.30
Péntek: 13:00-19:00
Szombat: 10:30-16:30
Vasárnap, Hétfő, Kedd, Szerda: ZÁRVA

Keszthelyen történő átvételkor emailben egyeztetünk, hogy mikor tudsz jönni a csomagodért.


VISSZAKÜLDÉS / CSERE

MENNYI IDEIG KÜLDHETEM VISSZA A RENDELÉSEM?

Házhozszállítás esetén átvételtől számítva 14 napod van a termék visszaküldésére, melyet minden esetben kérünk, hogy az info@viktoriabolla.com címen jelezz először.
Személyes átvétel esetén az emailes átvételi értesítőtől számítva 14 napod van a rendeléstől elállni vagy azt visszaküldeni. A showroomban lehetőséged van a megrendelt ruhadarabot azonnal felpróbálni, átnézni, így akár ott helyben is kérhetsz cserét vagy elállhatsz a vásárlástól.

MILYEN MÓDON KÜLDHETEM VISSZA A TERMÉKET, AMI NEM LETT JÓ?

A terméket visszaküldheted az iroda címére: VIKTORIABOLLA iroda / Keszthely 8360 Lovassy út 7b 1.emelet vagy, ha nem szeretnél postaköltséget fizetni, személyesen is visszahozhatod a showroomba: 1024 Budapest, Keleti Károly utca 17 utcafront). De kérünk először mindenképp emailben jelezd felénk a visszaküldés tényét és módját.

MELYIK FUTÁRSZOLGÁLATOT AJÁNLJÁTOK?

Az irodában csak munkaidőben tudjuk átvenni a visszaküldött csomagokat, így tapasztalatok alapján a GLS csomagjai érkeznek meg zökkenőmentesen.

MILYEN OPCIÓK KÖZÜL VÁLASZTHATOK A TERMÉK ÁRÁNAK VISSZAFIZETÉSÉRE?

Ez csak rajtad múlik! A termék árát akár kupon, akár teljes visszatérítés módján is megkaphatod. A szállítási díjat nem térítjük vissza, csak a termék árát. A visszatérítés banki feldolgozásának ideje 5-10 nap.

VAN LEHETŐSÉGEM MÉRET CSERÉRE?

Sajnos a méret cserét nem tudjuk garantálni. Amennyiben méretet szeretnél cserélni, személyesen a showroomban szívesen segítünk nyitvatartási időben. Online rendelés esetén pedig kérünk, hogy küldd vissza nekünk azt a terméket, ami nem lett jó, ennek az árát visszatérítjük Neked - és adj le egy új megrendelést a helyes méretre.

MILYEN ÁLLAPOTBAN KÜLDHETEM VISSZA A TERMÉKET?

Csak olyan ruhákat tudunk visszavenni, ami tökéletes állapotban van, semmilyen címke nem lett róla eltávolítva és nem volt hordva vagy mosva, nem érte semmilyen baleset próbálás közben.
Amennyiben a visszaküldött termék állapota nem felel meg a fent leírtaknak, a terméket felveheted a showroomban nyitvatartási időben vagy sajnos csak ismételt szállítási költség ellenében tudjuk neked újra kiküldeni.

VAN LEHETŐSÉGEM ARRA, HOGY TI KÜLDJETEK FUTÁRT A VISSZAKÜLDENI KÍVÁNT RUHÁÉRT?

Természetesen! Nagyon szívesen megkönnyítjük neked ezzel a visszaküldés lehetőségét. Csak írj nekünk egy emailt az info@viktoriabolla.com -ra, mi pedig már intézzük is! A futár az emailben egyeztetett időpontban és helyen felveszi a csomagot, a szállítás díját (1500 Ft) pedig a visszautalandó összegből vonjuk le.


FIZETÉS

MILYEN MÓDON TUDOK FIZETNI?

Jelenleg a weboldalon két fizetési lehetőség elérhető: bankkártyás és utánvét. A bankártyás fizetés a Stripe felületén keresztül működik, mely teljesen biztonságos és nagyon könnyű kezelni! Utánvétes fizetésnél pedig a GLS futárnál tudsz a csomag átvételekor fizetni - ennek a felára 490 Ft.


ELŐRENDELÉS

MENNYI IDŐT KELL VÁRNI AZ ELŐRENDELÉSEK ESETÉN A CSOMAGOMRA?

Amennyiben a kosaradban olyan termék volt, amit előrendelésre gyártunk, úgy a teljes rendelésed egy időpontban kerül kiszállításra. Az előrendelhető termékeket a fizetéstől számított 3-4 héten belül gyártjuk. Amint megérkezik hozzánk az elkészült ruhadarab, azonnal értesítünk és küldjük Neked!

MILYEN SORRENDBEN KERÜLNEK KIKÜLDÉSRE AZ ELŐRENDELÉSEK?

Mindig nagyon figyelünk arra, hogy a rendeléseket beérkezési sorrendben küldjük ki, azonban előrendelésknél előfordulhat, hogy bizonyos termékekből nagyobb mennyiséget kell készítenünk, így azoknak a gyártási ideje hosszabb lehet.


PROUD MEMBER KUPON

MI AZ PROUD MEMBER TÖRZSVÁSÁRLÓI KUPON?

Hatalmas büszkeséggel tölt el minket, hogy egyre nagyobb tábor tartozik a törzsvásárlóink közé, amit természetesen szeretnénk külön jutalmazni! Ezért az első leadott rendelésed mellé érkezik egy törzsvásárlói kupon kártya, melyre 10 db matricát tudsz gyűjteni. Minden teljes áru rendelés mellé küldünk egy darab matricát. Ha megtöltöd 10 matricával a kártyádat, bármit választhatsz a VB Basic kollekció aktuálisan elérhető darabjai közül.

HOGYAN VÁLTHATOM BE A KUPONT, HA ÖSSZEGYŰLT A 10 MATRICA?

A kuponodat akár személyesen, akár emailes egyeztetést követően beválthatod. Minden esetben a kártyán található egyedi kód alapján fogjuk tudni azonosítani. Minden kupon egyszer váltható be. A kupon nem átruházható és csak az adott személy rendelései után kapott matricákkal felhasználható.

MIRE VÁLTHATOM BE A KUPONOMAT?

Bármelyik VB Basic termékre beváltható a kupon, ami adott időpontban készleten van. A VB Basic termékek közül itt tudsz választani: https://viktoriabolla.com/hu_HU/collections/b-by-viktoriabolla


KUPON / UTALVÁNY

HOGYAN TUDOM BEVÁLTANI AZ AJÁNDÉK KUPONOMAT?

Akár személyesen, akár rendelés leadásakor a weboldalon keresztül. Kupon beváltásra csak rendeléskor van lehetőség, utólag nem tudjuk a kupon árát visszatéríteni a rendelés összegéből!

TUDOK VÁSÁROLNI AJÁNDÉKUTALVÁNYT?

Persze! Akár a weboldalon keresztül a VBTHINGS fül alatt, akár személyesen a showroomba betérve is beszerezheted!


EGYÉB

EGYEDI RENDELÉSEKET (MÉRETEKET, FAZONOKAT) VAN LEHETŐSÉGEM RENDELNI?

Sajnos jelenleg nem áll módunkban egyedi rendeléseket készíteni, csak a webshopon megtalálható termékeket és méreteket tudjuk elkészíteni.

HOL KÉSZÜLNEK A RUHÁK?

Minden ruhadarabunk teljes egészében Magyarországon készül és az alapanyagokat is itthon szerezzük be.

HA AJÁNDÉKBA VÁSÁROLOK, VAN LEHETŐSÉGEM SZEMÉLYES ÜZENETET KÜLDENI RAJTATOK KERESZTÜL?

Természetesen! Minden alkalommal nagyon szívesen segítünk ebben. Az üzenetet a megjegyzés rovatban tudod megadni!

Use coupon code MYFIRSTVB10 for 10% off your first order.

Kosár

Elérted az ingyenes szállítási határt! You are 60.000 Ft away from free shipping.
Nincs több elérhető termék